Skip to main content

Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında yaşanan sarkmaların yanı sıra; genetik nedenler, kazalar sonucu ihtiyaç duyulan bir operasyondur. Bu nedenlerden dolayı göz kapağı estetiği yeni teknikler ve önleyici prosedürler ile yaşlanma sürecine girmeden çoğu hastalarımıza uyguluyoruz.

Bazen de genç yaştaki hastalarımız göz  şeklinden veya göz/kaş arası mesafeden memnun olmayabilir ve bu amaca yönelik ameliyatlarımız da bulunmaktadır. Özellikle “bella eyes” estetiği son dönemde popüler olarak uygulanan ve göz şeklinin estetik amaçla fonksiyonel olarak zarar görmeden şekil verilen bir işlemdir.

Kimlere Uygulanır?

Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında sarkma sorunu yaşayanlar ya da genetik nedenler, yapılan kazalar sonucu oluşan travmalar veya enfeksiyon gibi nedenlerle o bölgede sarkma olanlar için göz kapağı estetiği yapılabilir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Operasyon öncesi hastalar değerlendirildikten sonra, üst kapak için gözün doğal kıvrımlı hatlarında ameliyat öncesi ölçümler ve çizimler yapılır. Kesi için bistüri veya koster adı verilen ısı ile kesi yapan cihazlar ya da bazı lazer teknolojileri estetik operasyonlarında  kullanılır. Alt kapak estetiği ise alt kapak bölgesinden veya göz kapağının iç tarafında bulunan bölgeden transkonjunktival adı verilen yöntemle yapılır.

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı Mıdır?

Ameliyat ile kapaklardaki özellikle cilt, bazen kas ve yağ dokuları, fazlalıklar da çıkartılabilir. Bu kalıcı bir göz kapağı estetiği operasyonudur. Ameliyat sonrası en sık görülen etkiler; ödem, morluk ve sızıntı gibi kanamalar olup, çoğunlukla bunlar tabii ki geçici durumlardır. Ama enfeksiyon, şiddetli kanama ya da görmeyi tehdit eden sorunlar da görülmüştür. Ancak çok nadir yan etkiler olup, bu tür durumlarla karşılaşılırsa, işin uzmanları tarafından yapılan, dikkatli ve özenli bir cerrahi operasyonlar ile yok denecek kadar azdır.

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yıl Dayanır?

Göz kapağı operasyonu geçici değil kalıcı bir operasyondur ve etkisi genellikle 10-15 yıl sürmektedir. Fakat zamanla elastikiyetin azalmasıyla yaşın etkisiyle, mimiklerin, yer çekiminin etkisiyle tekrardan göz kapağı operasyonuna ihtiyaç duyulabilir.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Ne Yapmalıyım?

Ameliyat sonrasında hastalar genellikle birkaç saat buz uygulama ve gözlem sonrasında taburcu edilir. Göz kapağı estetiği sonrası İlk 2 gün hariç göz kapağı uyanık olunan saatlerde 15 dakika boyunca aralıklı şekilde buz uygulanması önerilir. Buz 15 dakika kapak üzerinde kalmak zorunda değildir. Göz kapağı soğuyup üşümeye başladığında uygulamaya ara verilmelidir.

Yatarken baş seviyesinin 1 ya da 2 yastık ile yükseltilmesi gerekir. Fazla güç gerektiren işlerden, spordan, eğilip kalkmalardan ve çok sıcaktan kaçınılması gerekir. İlk 48 saat sonrasında yavaş yavaş eski hayata dönülmektedir.

Join the discussion One Comment

  • sklep online dedi ki:

    Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The full look of your site is great,
    let alone the content material! You can see similar here
    e-commerce

OP. DR. UFUK ASKEROĞLU

OP. DR. UFUK ASKEROĞLU
Size nasıl yardım edebilirim?